Tentang gutCARE | gutCARE

FOKUS SUBSPESIALITI · AMALAN KUMPULAN · PERKHIDMATAN ENDOSKOPIK · PERKHIDMATAN KHUSUS

Amalan Kumpulan Gastroenterologi di Singapura


Tentang gutCARE

gutCARE diasaskan dengan tujuan menyediakan Singapura dengan amalan kumpulan ahli pakar pencernaan khusus. Gastroenterologi adalah salah satu bidang yang paling pesat dalam bidang perubatan. Oleh itu, tidak mungkin bagi seorang ahli pakar dapat mengungguli kesemua bidang ganguan pencernaan. gutCARE menyatukan ahli gastroenterologi yang ditubuhkan di setiap subspesial dalam satu pasukan, dengan matlamat untuk menyediakan penjagaan pencernaan khusus di bawah satu bumbung. pesakit gutCARE mempunyai akses langsung kepada ahli pakar dengan perkhidmatan yang lengkap, biasanya hanya terdapat di jabatan gastroenterologi yang mapan di institusi terkenal di Singapura dan rantau ini.

Fokus Subspesialiti

gutCARE menyediakan kepakaran khusus dalam semua bidang gangguan penghadaman. Gastroenterologi adalah salah satu bidang yang paling pesat berkembang dalam bidang perubatan, dengan pesatnya pesat dalam pelbagai bidang seperti Endoskopi , Gangguan Hati, Gangguan Fungsional, Gangguan Motosikal, Gangguan Pancreatobiliary, dan Kanser Pencernaan. Setiap bidang subspesialisasi memerlukan tahun latihan tambahan yang difokuskan di luar latihan pengkhususan standard sebelum seseorang boleh dianggap pakar. Tidak mungkin doktor tunggal menjadi pakar dalam semua bidang yang berbeza. gutCARE membawa pakar dari setiap sudut subspesialisasi, untuk memastikan pesakit kami mempunyai akses ke tahap kepakaran yang betul untuk sebarang gangguan pencernaan. Kebisaannye agak sukar untuk pesakit mengetahui pakar mana yang benar-benar mahir dalam bidang mereka. gutCARE mengatasi masalah ini dengan memberi akses penuh kepada pesakit kami ke seluruh pasukan kami. Kes-kes yang rumit akan dikendalikan oleh pasukan dan bukannya doktor tunggal, dengan input daripada pakar yang sesuai di kawasan subspesialisasi. Fokus subspesialiti memastikan bahawa gutCARE terus berkembang di setiap bidang seiring dengan kemajuan perubatan dan menjadi lebih khusus.

gutCARE menyatukan kepakaran dalam setiap bidang subspesialisasi didalam satu pasukan. Kebisaannye agak sukar untuk pesakit mengetahui pakar mana yang benar-benar mahir dalam bidang mereka. Pesakit gutCARE dirawat oleh doktor yang mahir dan cekap didalam bidang masing-masing, dimana pendapat mereka diiktiraf oleh industri. Perunding kami telah membentangkan persidangan sehingga ke peringkat serantau, ianya juga diterbitkan dalam jurnal tinjauan sejagat, dan mengadakan pelantikan profesor di institusi akademik. Beberapa pakar kami menjawat jawatankuasa pakar peringkat antarabangsa dan serantau, melakukan demonstrasi secara langsung di bengkel serantau, memperkenalkan teknik novel dan terapeutik, dan juga memenangi pertandingan antarabangsa dalam bidang mereka. Piawaian profesional gutCARE dinilai berdasarkan piawaian industri di setiap bidang oleh subspesialis yang sesuai dan memberi jaminan kepada pesakit kami tentang kepakaran kami.

 


Amalan Kumpulan

gutCARE menggunakan model amalan peringkat kumpulan. Ini menawarkan kemudahan pelbagai lokasi klinik dan pelbagai doktor untuk dipilih oleh pesakit. gutCARE menggunakan konsep pasukan pakar. Tiada pesakit yang bergantung sepenuhnya kepada doktor tunggal, akan sentiasa ada doktor yang boleh didapati untuk sebarang pesakit di gutCARE walaupun doktor tetap pesakit tidak ada. gutCARE dipercayai dan dikenali oleh semua panel insurans korporat, dan boleh menawarkan pengebilan langsung untuk pesakit panel. Di peringkat kumpulan, kadar bayaran kami diselaraskan di seluruh klinik dan doktor, dan selaras dengan tanda aras kebangsaan, garis panduan yuran dan kod etika.

Perkhidmatan Endoskopik

gutCARE menawarkan spektrum penuh perkhidmatan endoskopi umum dan maju, dari endoskopi diagnostik dan pemeriksaan, kepada prosedur maju yang kompleks dan baru. Ini termasuk: gastroscopy, colonoscopy, penyingkiran polip yang standard dan maju, ligation buasir, ultrasound endoskopi (EUS), cholangiopancreatography retrograde endoskopik (ERCP), endoskopi usus kecil, pembesaran endoskopik dan stenting, penempatan tiub makan dan pertukaran, dan kecemasan endoskopik. Prosedur kami dilakukan di Pusat Endoskopi yang lengkap, dengan teknologi dan peralatan kontemporari. Untuk prosedur yang lebih sukar, peralatan akan ditempah khas dari luar negara untuk pesakit kami. ISukar untuk pesakit mengetahui tahap keupayaan pakar endoskopik yang mereka perlukan. Majoriti ahli pakar menawarkan kepakaran asas dalam endoskopi umum, namun tidak semua melanjut dan menghabiskan masa latihan tambahan untuk menawarkan prosedur yang lebih maju. gutCARE akan memastikan bahawa setiap prosedur dilakukan oleh ahli pakar dengan kepakaran yang sesuai, dan pesakit kami mempunyai akses kepada pelbagai prosedur endoskopi kami.

Perkhidmatan Khusus

gutCARE menyediakan rangkaian perkhidmatan niche dalaman di pelbagai bidang subspesialiti. Ini adalah mungkin kerana fokus subspecialty kami dan model amalan kumpulan. Perkhidmatan khusus meliputi: kajian motilitas, manometri, gabungan pemantauan pH-impedans untuk gangguan refluks, ujian nafas hidrogen / metana untuk intoleransi gula dan pertumbuhan bakteria usus kecil (SIBO),pengukuran ketegangan hati FibroScan, dietetik pakar dan psikologi klinikal. Pesakit kami mempunyai akses penuh untuk perkhidmatan ini, yang mana ia hanya tersedia di hospital awam akademik yang besar di Singapura.
Facebook | Twitter | LinkedIn | Instagram

All Rights Reserved, gutCARE | Sitemap