Dr Mark Fernandes | gutCARE

Dr Mark Fernandes


Kemahiran Pakar: Gangguan Hati

Dr Mark Fernandes adalah pakar dalam Gastroenterologi dengan kemahiran dalam penyakit gangguan Hati, termasuk Hepatitis B, Hepatitis C, Penyakit perlemakan hati non-alkoholik, kanser Hati dan Fibroscan untuk memantau perkembangan penyakit hati. Beliau sebelum ini adalah seorang Perunding dan Tutor Klinikal di Hospital Universiti Nasional (NUH), dan sebahagian daripada Pasukan Program Pemindahan Hati.

Dr Fernandes telah dianugerahkan biasiswa Program Pembangunan Tenaga Manusia (HMDP) oleh MOH pada tahun 2007 untuk meneruskan Fellowship Advancednya dalam Kanser Hati dan Hepatitis B di Hospital Memorial Chang Gung di Taiwan di bawah Profesor Lin Shi Ming dan Profesor Liaw Yuan Fai. Beliau juga melanjutkan pendedahannya kepada Perubatan Transplantasi Hati di King’s College Hospital, London. Selain penglibatan aktif dalam perkhidmatan ablatif tumor hati dan program pemindahan hati di NUH, Dr Fernandes juga memperkenalkan Fibroscan untuk membolehkan pemantauan lebih lanjut mengenai perkembangan penyakit hati di NUH.

Dr Fernandes telah terlibat dalam beberapa ujian penyelidikan klinikal, menulis banyak penerbitan yang dikaji semula dan telah dijemput untuk membentangkan kerja penyelidikannya di persidangan antarabangsa. Beliau membuat penyelidikan dan penerbitan sains asas, epidemiologi dan kajian klinikal ke dalam kanser gastrousus, hepatitis B dan pemindahan hati.

Kelulusan dan Pengiktirafan

MB ChB (U of Edinburgh, United Kingdom) 2000

MRCP (UK) (RCP, United Kingdom) 2003GET IN TOUCH

Berunding Dengan Dr Mark Fernandes


CALL US

+65 8798 9405


    Muat Naik Fail:

    Facebook | Twitter | LinkedIn | Instagram

    All Rights Reserved, gutCARE | Sitemap