Gastroenterologist in Singapore

Dr Chong Chern Hao


Kemahiran Pakar: Gangguan Hati, Pemeriksaan Kanser Pencernaan

Dr Chong lulus dari Universiti Malaya pada tahun 2009 sebagai pelajar top senarai dekan. Beliau memulakan latihan perubatan asasnya di Singapura sebagai pegawai rumah. Kemudian beliau memperoleh Master of Medicine (MMed) dan Keahlian Royal College of Physician (MRCP) dari United Kingdom pada tahun 2013. Pada tahun 2016, beliau telah diakreditasi sebagai pakar dalam Gastroenterology oleh Kementerian Kesihatan dan diakui sebagai Fellow dari Akademi Perubatan Singapura.

Dr Chong Chern Hao adalah pakar dalam Gastroenterologi , dengan minat khusus pada hati berlemak, hepatitis B virus, hepatitis C, barah hati dan gangguan hati yang lain. Beliau mengamalkan hepatologi klinikal dan gastroenterologi umum di Hospital Universiti Nasional (NUH), Hospital Khoo Teck Puat (KTPH) dan Kampus Kesihatan Woodlands (WHC) sebelum menyertai gutCARE.

Dr Chong percaya dalam memberikan rawatan lanjutan yang terperinci untuk semua pesakit, ia dapat menekankan dan membantu kepada pencegahan penyakit, pengesanan awal, dan perawatan awal untuk mencegah perkembangan penyakit dengan meningkatkan pengetahuan masyarakat melalui pendidikan dalam perawatan kesihatan. Dia adalah ahli aktif National Foundation of Digestive Disease (NFDD) yang memberikan ceramah kesihatan awam mengenai kesedaran penyakit hati dan pembicara tetap dalam pelbagai seminar pengamal am. Pesakitnya senang dengan sikapnya yang mudah didekati. Dia boleh berinteraksi dalam pelbagai bahasa dan dialek seperti bahasa Inggeris, Mandarin, Melayu, Kantonis dan Hakka.GET IN TOUCH

Berunding Dengan Dr Chong Chern Hao


CALL US

+65 8798 9405


    Muat Naik Fail:    Facebook | Twitter | LinkedIn | Instagram

    All Rights Reserved, gutCARE | Sitemap